02/01/2008

Amanat Pengetua Baharu SMK Putra (Pengetua Ke-4)

Assalamualaikum.
Bismillahirahmanirahim.

Syukur Alhamdulilah sesi persekolahan 2008 dapat dimulai. Saya mengucapkan selamat bertugas di SMK Putra kepada semua guru dan staf sokongan sekalian. Kesungguhan melaksanakan tugas mengikut garis panduan dan etika yang ada merupakan ‘rahmat’ kepada pelajar dan ‘nikmat’ kepada guru dan generasi kita.

Saya yakin kejayaan akan kita perolehi melalui pendisiplinan diri guru dan pelajar. Program Pembestarian Solat, Star dan Koko mesti dipatuhi bersama. Keberanian secara ikhlas dalam melaksanakan tugas sangat memerlukan pengorbanan.

Pelajar-pelajar yang berdisiplin akan memudahkan P&P berlaku dengan lancar dan cepat. Pengulangan pelajaran menambahkan kemahiran dan kebolehan pelajar menghadapi peperiksaan. Sebahagian besar penilaian terhadap guru, pelajar dan sekolah diperhatikan secara perbandingan dengan sekolah-sekolah lain. Kecemerlangan akan menambahkan kemesraan dan kebolehpercayaan pelanggan untuk berurus dengan kita .

Saya menyarankan kepada semua guru dan staf sokongan SMK Putra untuk bersatu, saling membantu, tegur-menegur dan bekerja bersama secara bersungguh-sungguh menghasilkan modal insan.

Semoga PIPP berjaya melalui kerja kita. Ingatlah visi SMK Putra “ Sekolah Menengah Kebangsaan Putra akan menjadi sekolah terunggul dalam kalangan sekolah menengah harian biasa di Daerah Besut menjelang 2010” dapat di fokus dengan baik melalui pelaksanaan misi-misi sepanjang perkhidmatan tuan-tuan dan puan-puan di SMK Putra.


Sekian terima kasih. Wassalam.

“BEKERJASAMA CEMERLANGKAN SMK. PUTRA”

( HJ. ROMELI BIN AB. RAHMAN )
Pengetua
Sekolah Menengah Kebangsaan Putra
2 Januari 2008

No comments: